Colaborări menite să ȋntregească conceptul Akeso.

Neurologia integrativă este practic combinarea ramurei convenţionale cu cea complementare. Conceptul de “minte sănătoasă în corp sănătos” nu mai rămâne un concept, ci devine un ţel pentru beneficiul pacientului. Tratamentul integrativ – medicamentos şi complementar poate fi şi multidisciplinar (medicină internă, diabetologie, neurochirurgie, kinetoterapie).

Neurologia este ramura medicinii care se ocupă cu diagnosticul şi tratamentul bolilor organice (boli care sunt acompaniate de modificări anatomo-patologice la nivel structural) care afectează sistemul nervos central (encefal şi măduva spinării) sau periferic (fibrele nervoase ce se extind de la nivelul sistemului nervos central către alte organe sau muşchi).

Neurologia integrativă poate ajuta orice pacient care are o patologie ce afectează sistemul nervos şi îmbină cu succes terapia convenţională cu terapia complementară. Terapia convenţională presupune de obicei, tratamentul medicamentos în cazul neurologiei (cel chirurgical este stabilit de medicul neurochirurg), iar terapia complementară are ca ţintă îmbunătăţirea stilului de viaţă (modificarea regimului alimentar, înlăturarea sedentarismului, combaterea consumului de alcool şi a fumatului) şi ameliorarea stării psihice a pacientului (recomandări de combatere a stresului, îndrumarea pacientului la psiholog sau psihiatru).

Afecţiunile neurologice pot afecta atât sistemul nervos central cât şi cel periferic, astfel că fiecare patologie este complexă şi poate determina afectări organice multiple, care depăşesc domeniul neurologiei, motiv pentru care neurologul din epoca modernă trebuie să fie capabil să privească pacientul ca un întreg, chiar dacă principala patologie este la nivelul sistemului nervos.

Neurologia integrativă este perfectă pentru toţi pacienţii care îşi doresc să aibe o colaborare deschisă cu medicul neurolog, pentru a crea o relaţie fructuoasă medic – pacient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *